Arend Jan Boekestijn

Spreker Arend Jan Boekestijn
Arend Jan Boekestijn
buitenlandcolumnist Elsevier
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • Columnist Elsevier
  • Oud-politicus

Arend Jan Boekestijn: voormalig kamerlid VVD, historicus verbonden aan Universiteit Utrecht, buitenlandcolumnist Elsevier, regelmatig op radio en tv.

Wel eens last van een Boekestijntje?

Het is nog geen werkwoord volgens de Van Dale, maar het begrip is synoniem voor een openhartige uitlating van een kamerlid.

Arend Jan Boekestijn is lid geweest van de Tweede Kamer voor de VVD-fractie met de portefeuilles defensie en ontwikkelingssamenwerking van eind 2006 tot eind 2009.
Door een ongelukkige uitspraak over Mark Rutte als fractievoorzitter van de Tweede Kamer haalde Boekestijn zich de kritiek van zijn eigen partij op de hals en resulteerde dit in het begrip 'een Boekestijntje'.

Dat dit voorval niet het enige is wat hem is overkomen, maar dat men in de politiek dagelijks op het scherpst van de snede opereert, kan hij persoonlijk uiteraard als één van de besten duidelijk maken.

In november 2009 verscheen er een boek van zijn hand, genaamd: 'De prijs van een slecht geweten', handelende over ontwikkelingshulp. Boekestijn is wekelijks buitenlandcolumnist bij Elsevier en schrijft regelmatig voor NRC-handelsblad en de Volkskrant. Maandelijks geeft hij op zondagochtend een analyse van de politieke situatie in Nederland en in de wereld in het programma Business Class.
Zijn thema's gaan over een breed scala aan economische-, politieke- en maatschappelijke actualiteiten.

Tijdens een presentatie gaat Arend Jan Boekestijn graag in op de ontwikkelingen in de Nederlandse en de wereldeconomie en de verwachtingen ten aanzien van de euro en de dollar. Hij is in staat zeer onderhoudend te vertellen over de kabinetsformatie, over de huidige politieke ontwikkelingen, de houdbaarheid van onze verzorgingsstaat, schuivende machtsverhoudingen etc.

Kortom, mocht u in kort tijdsbestek volledig politiek willen worden bijgepraat en ook zelf de mogelijkheid hebben tot interventie/discussie, dan is deze lezing voor u een 'must'.

Spreker Arend Jan Boekestijn
Offerte aanvragen
Spreker Maarten van Rossem
Maarten van Rossem
Amerikadeskundige, historicus & bijzonder hoogleraar geschiedenis
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: