Barbara Barend

Barbara Barend, spreker
Barbara Barend
Presentatrice & sportjournaliste
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • Barend en Barend
  • Helden
  • Johan Cruijff Foundation

Barbara Barend: presentatrice, sportjournaliste.

De roodharige schone Barbara Barend voetbalde in haar jeugd bij het Nederlands Elftal voor speelsters onder de 15 jaar. Helaas moest ze hier door een knieblessure mee stoppen. Ook speelde ze nog eens verdienstelijk tennis, wat haar een studiebeurs opleverde aan de University of Texas San Antonio. Hier studeerde ze cum laude af in de bedrijfskunde.

Alsdus de eerste perikelen van een intelligente sportieve alleskunner. Want na terugkeer in Nederland en het bemachtigen van een prestigieuze baan bij een consultancy firm, koos ze welbewust voor een heel andere richting en stapte over op de journalistiek.

Ze schreef columns voor Het Parool en De Groene Amsterdammer, ging werken als presentatrice en eindredacteur bij de zender AT5 en maakte vervolgens de overstap naar de Tros, waar ze Chef Sport werd. Ze zette het populaire kinderpogramma Z@ppsport op om zich daarna te laten verleiden door RTL om Voetbal Insite te gaan presenteren en maakte samen met haar vader Frits Barend een sportglossy en presenteerde met hem de talkshow 'Barend en Barend'.

Inmiddels is ze werkzaam voor Eredivisie Live als presentator en verslaggever, schrijft voor het blad 'Kinderen', doet de hoofdredactie voor 'Helden', is actief betrokken bij de Johan Cruijff Foundation en ambassadrice voor een project van het Medical Knowledge Institute en voor het Sterrenfonds.

Barend neemt geen blad voor de mond en durft zich in de door mannen gedomineerde wereld van het voetbal flink te roeren, hetgeen interessante televisiebeelden en openhartige interviews oplevert.

Offerte aanvragen
Carrie ten Napel, presentatrice
Carrie ten Napel
Sportpresentatrice
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: