Barbara de Loor

spreker Barbara de Loor
Barbara de Loor
Oud-langebaanschaatsster & presentatrice.
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • Vrouwelijk Schaatstalent naar de Top
  • Right to Play

Barbara de Loor: oud-langebaanschaatsster en presentatrice.

Langebaanschaatsster Barbara de Loor is sinds 2012 moeder van een zoon. Nadat ze in 2006 een punt zette achter haar actieve schaatscarrière, maakte ze furore als danser, door de tweede editie van 'Dancing with the Stars' te winnen en werkte ze mee aan verscheidene andere tv-programma's als 'De Afvallers' en 'Nederlanders in ontwikkeling'. Tevens is ze sinds 2011 voorzitter van de stichting 'Vrouwelijk Schaatstalent naar de Top', treedt ze op als ambassadrice van de stichting 'Right to Play' en heeft een boek gemaakt, genaamd 'Lekker! Leven, eten en bewegen met Barbara de Loor'.

Kortom, nog even actief, maar dan op geheel ander terrein. Maar De Loor heeft dan ook een ware winnermentaliteit en een enorme zelfdiscipline.
Tijdens haar sportcarrière was ze vanaf 1992 één van de Nederlandse toppers. Zo werd ze in 1997 derde op het EK Allround en behaalde in 1999 op dit toernooi twee keer een bronzen medaille op de 3000 en 5000 meter. Maar er waren ook veel vierde plaatsen, zoals die op de 5000 meter op de Olympische Spelen van Nagano, EK Allround 2001 en van 2003 tot en met 2005 op de 1500 meter tijdens de WK Afstanden. Haar grootste moment van glorie beleefde ze op de WK Afstanden 2005 in Inzell, waar ze op de 1000 meter goud won voor Anni Friesinger en Marianne Timmer.

Maar haar carrière wordt op persoonlijk vlak gekleurd door hartritmestoornissen, waar ze vanaf haar 12e mee te kampen heeft. "Mijn hart heeft mijn hele leven beïnvloed. Het was een onzekere factor. Al was het niet gevaarlijk en hebben heel veel mensen hier last van, toch is het een onderdeel van je leven."
Stoppen met schaatsen of de hartritmestoornissen behandelen, voor die keuze stond ze in 1999. "Ik koos voor de operatie. De ingreep is gelukt, maar het was erg ingrijpend."
Het kostte haar een jaar om weer helemaal de oude te worden. Ook een zwakke rug dreigde soms sportief gezien roet in het eten te gooien, dus dat de prestaties haar niet zijn aan komen waaien, spreekt voor zich.

Barbara leeft bewust en met een lach. Door haar ervaring op sportief gebied en in de media, beschikt ze over een ruime bagage om aanwezigen aan het denken te zetten.

Offerte aanvragen
Annamarie Thomas
Annamarie Thomas
Wereldkampioene schaatsen
Jan Ykema als spreker
Jan Ykema
Oud schaatser
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: