Bernard Kobes

Bernard Kobes, spreker
Bernard Kobes
Ex-burgemeester, bestuurder, netwerker, wegwijzer & lobbyist
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • Burgemeester

Bernard Kobes: ex-burgemeester, bestuurder, netwerker, wegwijzer en lobbyist.

Politieke aspiraties had Kobes al op jeugdige leeftijd en hij begon dan ook als jongste gemeenteraadslid. Na bijna tien jaar als docent geschiedenis en staatsinrichting te hebben gewerkt maakte hij daadwerkelijk de overstap naar de politiek en werd wethouder, om vervolgens al na vijf jaar tot burgemeester van de gemeente Zwartsluis te worden benoemd. Daarna volgden de gemeenten Ommen, Wierden en Twenterand.

Een bevlogen burgervader met oog voor de lokale problematiek en denkend in oplossingen en niet in problemen. Een analytische wegwijzer voor ondernemers in een ambtelijk doolhof en in complexe bestuurlijke trajecten. Ook nu Kobes de functie van burgemeesters niet meer bekleedt, maakt hij zich hard voor regionale aangelegenheden, zoals de autosnelweg A335. In 2013 is hij zeer actief geweest bij een snelle realisering van deze snelweg door regionale bestuurders, de minister en gedeputeerden enthousiast te maken voor een gezamenlijke aanpak tussen provincie en gemeente.

Iedere dinsdagmorgen levert hij in het Radio Oost programma 'Klaar wakker' een eigen krantenoverzicht met reflecties op rijk, provincie en gemeenten.

Nu Bernard Kobes ook de nodige werkervaring in het bedrijfsleven heeft (directeur Technicolor, Head of Broadcast Services Nederland bij Ericsson, voorzitter uitvoeringscommissie Landinrichting-Enter), is hij bij uitstek de persoon om bij uw bijeenkomst de verbinding te leggen tussen politiek en ondernemerschap.
Weinig onderwerpen in bestuurlijk Nederland, of Kobes heeft er mee van doen gehad: visie, strategie, trends, ontwikkelingen, lobbyen, netwerken, intuïtie, emotie...

Het leerzame verhaal van een man met een missie!

Offerte aanvragen
spreker Frank Krake
Frank Krake
Ondernemer & manager
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: