Hans Brouwer

Hans Brouwer, spreker
Hans Brouwer
Kenner van Griekenland & de Griekse mythologie
Offerte aanvragen

Hans Brouwer: kenner van Griekenland en de Griekse mythologie.

Het moet een pijltje van Eros geweest zijn dat Hans Brouwer trof toen hij in 1968 als gymnasiast voor het eerst naar Griekenland kwam.
De aldus opgewekte liefde betrof evenwel niet een bekoorlijke Helena of Georgina, maar het land zelf. Tijdens zijn studententijd in Delft werkte hij er elke zomer in een hotelletje aan zee, maar ook nadien verbleef hij langere perioden in zijn tweede vaderland en werkte er enige tijd bij het waterleidingbedrijf van Athene. Na bijna twee decennia in het Verre Oosten aan de slag te zijn geweest, kwam hij terug naar Nederland en begeleidde sindsdien veel cultureel geïnteresseerde groepen in Griekenland, zowel over het vasteland als op Kreta.

Met zijn lezing over de Griekse mythologie neemt Hans Brouwer u mee naar de kostelijke wereld van onder meer de rokkenjagende Zeus (prins Bernard was er een kleine jongen bij), de jaloerse godinnen (die o.a. de Trojaanse Oorlog veroorzaakten), de in de liefde zo ongelukkige Apollo (Dafne en Kassandra weten er alles van) en de wijngod Dionysus (die ternauwernood een drooglegging -voor altijd!!!- wist te voorkomen).

Offerte aanvragen
Jacob Paas alias Willem Wortel
Jacob Paas alias Willem Wortel
Auteur van het boek De Willem Wortel Methode
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: