Herbert Dijkstra

Herbert Dijkstra
Herbert Dijkstra
Sportverslaggever, voormalig schaatser & wielrenner
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • NOS

Herbert Dijkstra: sportverslaggever, voormalig schaatser en wielrenner

Als actief sporter won Herbert Dijkstra won als schaatser medailles op de NK op de vijf en de tien kilometer en kwam uit voor Nederland op de Winterspelen in 1988 in Calgary. Als amateur-wielrenner behoorde hij tevens tot de nationale top. In 1988 vertegenwoordigde hij Nederland bij de Olympische Spelen in Seoul als lid van de tijdritploeg. Hij werd hiermee de eerste Nederlander die zowel aan de winter- als aan de zomerspelen deelnam, hetgeen op zich al een bijzondere prestatie is.

Na zijn actieve sportcarrière volgde hij de opleiding Lichamelijke Opvoeding, waarna hij als verslaggever bij de NOS terecht kwam. Hier deed hij in een auto of op een motor rechtstreeks verslag vanuit de koers. Ook werd hij regelmatig ingezet als interviewer bij de finish.
Bij het verslaan van de wedstrijd liep hij enkele malen aanzienlijke verwondingen op. In 2000 raakte de verslaggeversauto tijdens de Tour-etappe van de weg en moest Herbert vanwege de opgelopen verwondingen de verslaggeving staken. In 1996 botste hij bij een Groninger schaatsklassieker, gezeten achterop een volgmotor, met zijn hoofd tegen een lage brug. Het gevolg hiervan was een hersenschudding en veertien hechtingen.

De laatste jaren zit Herbert minder op de motor of in de auto en wordt hij vooral ingezet als commentator bij wielrennen en schaatsen. Hij maakt ook deel uit van het vaste team van verslaggevers van de NOS tijdens de Olympische Zomer en Winterspelen.

Herbert is een kenner en liefhebber en vanuit zijn eigen ervaringen weet hij de verslaglegging boeiend en persoonlijk te maken, waardoor het verhaal tot de verbeelding gaat spreken en je het gevoel krijgt erbij aanwezig te zijn (geweest).

Herbert Dijkstra en Joop Zoetemelk
Offerte aanvragen
Evert ten Napel
Evert ten Napel
Sportverslaggever
Gio Lippens
Gio Lippens
(sport)verslaggever
Menno Tamming
Menno Tamming
Presentator, verslaggever & interviewer
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: