Joop Alberda

Joop Alberda
Joop Alberda
Topcoach & sportmanager
Offerte aanvragen

Joop Alberda: topcoach en sportmanager.

De annalen van Joop Alberda zitten vol met hoogtepunten. Zo won hij als coach van het Nederlands Heren Volleybalteam Olympisch Goud in Atlanta 1996, welke gebeurtenis door het Nederlandse publiek tot sportmoment van de twintigste eeuw werd verkozen. En tijdens de historische Olympische Spelen van Sydney 2000, Salt Lake City 2002 én Athene 2004 was hij dé topsport inspirator.

Onder zijn bezielende leiding heeft Nederland in totaal 58 Olympische medailles behaald.

Om de opsomming nog eens lichtelijk voort te zetten ontving Alberda in 2005 een award als Sportmanager van de eeuw, vanwege zijn bijdrage aan de economische waarde van de sport. Hij was in 2007 en 2008 general manager van het Russisch voetbalelftal met Guus Hiddink als coach.

In 2010 werd hij algemeen manager van de wielrenploeg Cervélo.

Joop Alberda beoefende als sporter, tijdens zijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, zelf voetbal, turnen en volleybal, waarmee hij in de laatste sport eredivisie-niveau behaalde. Hij merkte dat hij gevoel had voor het trainings- en coaching-aspect van sport in het algemeen en volleybal in het bijzonder en liet zich hierbij inspireren door de Amerikaan Doug Beal, die in 1985 olympisch goud won in Los Angeles en wiens strategische aanpak Joop zeer aansprak.

Tijdens een presentatie komt ook deze gedegen aanpak aan de orde: alles tot op de bodem uitstippelen en niets aan het toeval overlaten. Joop denkt er het zijne van, mag met recht een zeer uitgesproken mening hebben en maakt u graag deelgenoot.

Offerte aanvragen
Herman Kruis
Herman Kruis
Voormalig bondcoach dameshockey
Jacques Brinkman, gastspreker
Jacques Brinkman
Voormalig tophockeyer
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: