Alyda Norbruis

spreker Alyda Norbruis
Alyda Norbruis
wielrenster, paralympisch sportster
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • Paralympische Spelen

Alyda Norbruis: wielrenster.

Bij de sluitingsceremonie van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro droeg Alyda Norbruis de Nederlandse vlag. Chef de Mission André Cats noemde haar een ‘sporter met een grote drive en een ijzersterk karakter’ en ‘een ware ambassadeur van de paralympische sport, omdat in haar voetsporen al verschillende andere sporters gemotiveerd zijn geraakt om paralympische sport te bedrijven’.

Het tekent de sportvrouw Norbruis. No nonsense, maar niet van haar doel af te krijgen. En een inzet en uithoudingsvermogen die zijn weerga niet kent.
Vijftien keer werd ze al Nederlands kampioen, maar liefst zeven keer wereldkampioen, op de Spelen in Londen behaalde ze zilver en in Rio twee maal een gouden en een bronzen plak.

Maar wat komt er allemaal bij kijken om als paralympische sporter op dit hoogste niveau te functioneren. Welke belemmeringen kom je tegen en wat zijn de mogelijkheden.

Het verhaal van Alyda is uitzonderlijk en kenmerkend: iemand die het beste uit zichzelf en uit haar leven haalt ondanks eventuele beperkingen.

spreekster Alyda Norbruis
Offerte aanvragen
Maarten van der Weijden, gastspreker
Maarten van der Weijden
ex topsporter, financieel manager Unilever
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: