Maarten Spanjer

Maarten Spanjer als spreker
Maarten Spanjer
Acteur & auteur
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • Taxi
  • Beun de Haas

Maarten Spanjer: acteur en auteur.

Zowel voor de Nederlandse televisie als in films acteerde en acteert Spanjer. In bijvoorbeeld de film 'Spetters' uit 1980 en televisieserie 'De Fabriek' van een jaar later, leerde men Spanjer kennen als een jonge enthousiaste en veelzijdige acteur. Bekendheid kreeg hij door zijn typetjes als 'Het Miskent Talent' en de 'Voetbalombudsman' in Voetbal '80.

Maar Spanjer stond als acteur mede aan de wieg van het populariseren van reclamespots. Alhoewel het motto zou zijn dat je als serieus acteur je naam en reputatie niet te grabbel zou moeten gooien in een commercial, bracht bijvoorbeeld de rol van Spanjer samen met Rijk de Gooyer in de KPN-reclamespotjes hem grote bekendheid. De types werden nagebootst en bleken het gesprek van de dag.

Met het programma 'Taxi' won Spanjer de Gouden Roos van Monteux. In dit programma knoopte hij als taxichauffeur een gesprek aan met zijn passagiers, waarbij er mooie verhalen tot stand kwamen, hetgeen gouden televisiefragmenten heeft opgeleverd.

De annalen van Spanjer zoals men die er op het internet tegenwoordig op na kan slaan, zitten verder vol met zeer uiteenlopende televisiekarakters en toneelpersonages.
Maar ook blijkt Maarten Spanjer nog eens een verdienstelijk auteur. Alhoewel hij van een evenement als 'het Boekenbal' een hilarische anekdote op zich kan maken, misstaat zijn aanwezigheid daar, met de zeven exemplaren die hij inmiddels op zijn naam heeft, niet. Humor en zelfsport is de rode draad in de grotendeels autobiografische verhalen en ook tijdens een lezing. Want Spanjer neemt het leven wel met een grote korrel zout. Maar als je het zover hebt geschopt en nog immer de Amsterdamse inborst bezit waarmee je eens bent geboren, dan schuilt in deze veelzijdige acteur toch wel een bijzonder mens.

spreker Maarten Spanjer
Offerte aanvragen
Hugo Borst
Hugo Borst
Schrijver & voetbalcriticus
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: