Maarten van Rossem

Spreker Maarten van Rossem
Maarten van Rossem
Amerikadeskundige, historicus & bijzonder hoogleraar geschiedenis
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • Historicus
  • Maarten!
  • De Slimste Mens

Maarten van Rossem, Amerikadeskundige, historicus, bijzonder hoogleraar geschiedenis.

Never a dull moment met de immer in het zwart geklede Van Rossem. Wie na een presentatie nog steeds van mening is dat geschiedenis, politiek en cultuur uitsluitend saaie onderwerpen opleveren, behoort naar de Noordpool te worden verbannen.

Regelmatig zien we Neerlands historicus en schrijver prof. dr. Maarten van Rossem op televisie, waar hij als Amerika-deskundige aan de tand wordt gevoeld, optreedt als quizmaster (Universiteitsquiz UQ2006), waar hij kijkers door het Nederlands cultuurlandschap loodst en van commentaar voorziet of de laatste nieuwtjes uit eigen zijn spraakmakende glossy naar voren brengt. Het lijkt of hij het na zijn pensionering in 2008 alleen maar drukker heeft gekregen.

Een lezing bijwonen van Van Rossem biedt een uitgelezen kans om volledig bijgesproken te worden over bijvoorbeeld het nieuwe Europa, de opkomst van economische grootmachten en de kansen en bedreigingen voor het bedrijfsleven..., ditmaal zonder dat u halverwege het verhaal al een paar keer bent afgehaakt.

Van Rossem combineert een uitzonderlijke hoeveelheid kennis met een eigenzinnige retoriek, waar het cynisme en de humor vaak vanaf druipt, maar wat vanwege de ongekunsteldheid en oprechtheid niet onberoerd laat.

Offerte aanvragen
Spreker Arend Jan Boekestijn
Arend Jan Boekestijn
buitenlandcolumnist Elsevier
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: