Mario van der Ende

Mario van der Ende
Mario van der Ende
voormalig scheidsrechter
Offerte aanvragen

Nederlands oud voetbalscheidsrechter

Mario van der Ende (Den Haag, 1956) is een kleurrijke ex-FIFA-scheidsrechter die door de festiviteiten rondom 50 jaar Betaald Voetbal in Nederlands door het publiek en de KNVB werd uitgeroepen tot ‘Scheidsrechter van de 20-ste Eeuw’.
Hij leidde meer dan 800 nationale en internationale voetbalwedstrijden.
Topwedstrijden in de Champions League, de Europese Supercup en op EK’s en WK’s, maar ook vele Nederlandse klassiekers en internationale bekerfinales staan op zijn cv.
Als scheidsrechter heeft Van der Ende een arsenaal aan unieke anekdotes over voetbalhelden die hij heeft gefloten en ontmoet en over topclubs en landen waar Mario als scheidsrechter te gast is geweest.

Met vakkennis, enthousiasme, gevoel voor detail en humor brengt Mario van der Ende zijn presentaties. Hierbij heeft hij aandacht voor onder andere: leiderschap, samenwerken, ambitie, waarnemen, topprestaties en het omgaan met kritiek, impopulaire beslissingen, succes en tegenslagen.

Mario schrijft momenteel nog columns voor het Algemeen Dagblad en presenteert op ALL Sports Radio het programma Bloed, zweet en tranen waarin hij een VIP uit de Nederlandse sporthistorie interviewt.

Mario van der Ende
Offerte aanvragen
spreker Dick Jol
Dick Jol
Ex scheidsrechter betaald voetbal
spreker Roelof Luinge
Roelof Luinge
Ex-scheidsrechter