Roelof Luinge

spreker Roelof Luinge
Roelof Luinge
Ex-scheidsrechter
Offerte aanvragen

Roelof Luinge: ex scheidsrechter betaald voetbal.

Belastingdienstfunctionaris Luinge floot gedurende zijn maatschappelijke en sportieve carrière meer dan 800 wedstrijden in het betaalde voetbal en werd drie seizoenen uitgeroepen tot beste scheidsrechter.

Zelf drie maal per week hardlopend met hartslagmeter had hij respect voor de trainende en spelende mannen en dwong met zijn conditie en inzet zelf respect af. Ook in zijn beslissingen was er uiteraard altijd commentaar, maar vaker nog begrip en acceptatie. 

'Als scheidsrechter moet je consequent wezen en duidelijk', aldus Luinge. En hij stond achter zijn keuzes en doet dat nog steeds.
Altijd gedegen voorbereid en met kennis van zaken. Met een no-nonsense instelling en Drents accent kan hij een potje breken: niet dat dat nodig is, want de goedgemutste ex-arbiter houdt teveel van het leven en de dingen die hij doet om zich druk te maken over onbenulligheden.

In 2010 stopte hij in het betaalde voetbal, terwijl hij zelf nog wel door wilde en ook spelers en trainers Luinge niet graag zagen vertrekken. Na nog wat jaren in de topklasse van het amateurvoetbal hield hij het ook daar voor gezien: een dagtaak bleek het te zijn met al die reistijd en Roelof Luinge wilde het wel wat rustiger aan doen. 
Alle tijd dus om een presentatie te geven over het wel en wee tijdens zijn voetbalcarrière en in gesprek te gaan over het functioneren van de scheidsrechters en natuurlijk heeft Roelof ook een mening over het hedendaagse voetbal.

Roelof Luinge
Offerte aanvragen
spreker Danny Makkelie
Danny Makkelie
Nationaal en internationaal scheidsrechter KNVB en FIFA
spreker Dick Jol
Dick Jol
Ex scheidsrechter betaald voetbal
Pieter Vink, spreker
Pieter Vink
Scheidsrechter
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: