Pieter Vink

Pieter Vink, spreker
Pieter Vink
Scheidsrechter
Offerte aanvragen

Pieter Vink: scheidsrechter.

Eredivisiescheidsrechter Pieter Vink begon zijn loopbaan als politieman. Naar eigen zeggen een voor de hand liggende keuze: volgens hem bekleden scheidsrechters vaak dezelfde beroepen, namelijk dokter, leraar of politieagent: verantwoordelijke, vormende en sociaal betrokken functies.
Vink was twintig jaar werkzaam bij de politie, waarvan twaalf jaar in Amsterdam: vier jaar bij de recherche en acht jaar bij de Mobiele Eenheid. Als ME'er werkte hij tijdens de Champions League-finale van 1998 tussen Real Madrid en Juventus in de Amsterdam ArenA. Een bijzondere herinnering voor de Noordwijker, omdat hij tien jaar later opnieuw de orde moest bewaken tijdens een wedstrijd tussen deze Europese grootmachten op de grasmat van Santiago Bernabéu. "Het was een droom die uitkwam om onder het toeziend oog van 90.000 toeschouwers deze wedstrijd te leiden", zo zegt Vink.
In het voetbal startte Vink als keeper en deed dat verdienstelijk. Maar doordat hij in de A-jeugd voorbij werd gestreefd door Edwin van der Sar, zocht hij zijn uitdaging uiteindelijk in het fluiten, ging het steeds leuker vinden en schaarde zich uiteindelijk in 2001 bij de top van de Nederlandse scheidsrechter, op de zogenoemde A-lijst. Na drie jaar werd hij internationaal scheidsrechter.

Pieter Vink heeft heel wat mooie dingen meegemaakt in voetballerij, maar hij weet ook als geen ander dat deze sport evenzo zeer wordt behekst door politieke samenzweringen en manipulatief gedrag, waarin een arbiter zich tevens staande moet weten te houden.
"Ja, scheidsrechters zijn soms net mensen", aldus Vink. Er worden beslissingen genomen en fouten gemaakt. Maar, "er wordt wel eens vergeten dat ook wij leven voor de sport en zo goed mogelijk willen presteren door zo rechtvaardig mogelijk te zijn".

Momenteel is Vink full-prof scheidsrechter en verantwoordelijk voor het Talententraject Betaald Voetbal in district West II.

Pieter Vink is tijdens een presentatie ad rem, energiek, uitdagend en informatief en weet zijn enthousiasme als geen ander over te brengen. Een man die midden in het leven staat en zeer onderhoudend weet te vertellen over het spel waar we uiteindelijk toch allemaal wel een mening over hebben...

Offerte aanvragen
spreker Danny Makkelie
Danny Makkelie
Nationaal en internationaal scheidsrechter KNVB en FIFA
spreker Dick Jol
Dick Jol
Ex scheidsrechter betaald voetbal
Kevin Blom
Kevin Blom
Voetbalscheidsrechter
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: