Gerard Kemkers

spreker Gerard Kemkers
Gerard Kemkers
Manager topsport en talentontwikkeling
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • Sven Kramer
  • Ireen Wüst

Gerard Kemkers: oud-langebaanschaatser en oud-schaatscoach, manager topsport en talentontwikkeling

De succesvolle langebaanschaatser Kemkers werd een zo mogelijk nog succesvollere schaatscoach. Wist hij als schaatser als eerste Nederlander een wereldbeker op zijn naam te krijgen en won hij brons en zilver tijdens winterspelen, als schaatscoach van onder andere Sven Kramer en Ireen Wüst werd het pas echt een aaneenschakeling van de grootste successen. In 2008 werden zij beiden Europees Kampioen Allround en dat zowel een Nederlandse man als een vrouw kampioen werd was sinds 1999 niet meer voorgekomen.
Tot 2014 coachte hij naast Wüst en Kramer tevens nog de wereldkampioenen Uytdehaage, Groenewold en Van Deutekom. In 2006 werd hij Coach van het Jaar NOC/NSF en in 2013 sportcoach van het jaar en in 2014 geridderd in de Orde van Oranje Nassau.

Tijdens zijn eigen schaatscarrière kwam hij naar eigen zeggen met name zichzelf als grootste tegenstander tegen, wat veel zegt over zelfinzicht en lerend vermogen. Hij leerde veel van de nog op latere leeftijd gevolgde ALO-opleiding en zijn eerste trainerschap in Amerika.

Maar zijn grootste ambitie is altijd geweest om mensen beter te maken. Zijn ervaringen hielpen hem daarbij, maar het trainen/coachen ziet hij ook als een meegekregen talent. Tegenwoordig adviseert Kemkers nog de schaatswereld.

Kemkers vertelt het indrukwekkende verhaal van groeien naar de top en een leven tussen ambitie en prestatie en ontbering en overwinning. Niemand die het beter kan verwoorden dan deze topcoach zelf.

spreker Gerard Kemkers
Offerte aanvragen
Annamarie Thomas
Annamarie Thomas
Wereldkampioene schaatsen
spreker Robin Joostens
Robin Joostens
Coach, trainer & inspirator
spreker Robin van Galen
Robin van Galen
Bondscoach waterpolo
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: