Laurens ten Dam

Laurens ten Dam
Laurens ten Dam
Wielrenner
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • Alles op tafel

Laurens ten Dam: wielrenner.

Als de niet zelf gekozen helft van 'Bau en Lau' zorgde hij ervoor dat wielerliefhebbend Nederland weer plezier kreeg in de sport na de dopingaffaire van Lance Armstrong en de daarop volgende negatieve publiciteit rondom de wielersport. Eindelijk herleefden weer oude tijden van grote Nederlandse wielrenners die voorop reden in het peloton van de Tour de France en Ten Dam zelf wist in 2013 een plaats in de top 5 vol te houden tot in de tweede week, waarna hij als dertiende eindigde.

De gymnasiast begon met koersen bij het Batavus-amateurteam waarna hij overstapte naar de amateurploeg Rabobank GS3. Als profwielrenner begon hij bij Shimano, waarna Unibet.com, de Rabobank en Belkin volgden.
In 2008 reed hij zijn eerste Ronde van Frankrijk die hem de bijnaam The Cobra Killer opleverde, vanwege het winnen van een Touretappe van Riccardo Riccò 'The Cobra'.

Laurens ten Dam maakt op dit moment deel uit van het Belkin-Pro Cycling Team en traint zich bijkans drie slagen in de rondte. Want zijn leven bestaat naast zijn gezin uit trainen, trainen en nog eens trainen en uiteraard voeding en rusten. Aan zijn geliefde bezigheid vissen komt hij maar nauwelijks toe.

Dat het leven van een profwielrenner niet altijd over rozen gaat, beschrijft ook het boek van auteur Robin van der Kloor over Laurens ten Dam. Deze onderwijsjournalist volgde Ten Dam een jaar lang om diens gedragingen en uitspraken op te kunnen tekenen. Laurens schroomt er in dit boek niet voor om in alle openheid zowel zijn bloedwaardes en trainingsschema's als zijn mening over de wielersport en de media te ventileren, waardoor een openhartig beeld ontstaat van een gedreven sportman.

Een prachtige persoonlijkheid die ook tijdens een presentatie weet te boeien.

Offerte aanvragen
Spreker Henk Lubberding
Henk Lubberding
Oud-wielrenner
Johan van der Velde, spreker
Johan van der Velde
Ex-wielrenner
Spreker Joop Zoetemelk
Joop Zoetemelk
oud-wielrenner
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: