Johan van der Velde

Johan van der Velde, spreker
Johan van der Velde
Ex-wielrenner
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • Langs het ravijn

Johan van der Velde: ex-wielrenner.

Ondanks zijn nog betrekkelijk jonge leeftijd heeft Van der Velde een bewogen leven achter de rug. Als wielrenner is hij zeer bekend en befaamd geworden. Een jaar na zijn debuut als wielrenner eindigde hij al als veertiende in de Ronde van Frankrijk. Hij won het jongerenklassement, gaf belangrijke assistentie aan Joop Zoetemelk; won kampioenschappen, klassiekeres en puntenklassementen.

In 2001 verscheen er een biografie over Van der Velde: 'Langs het Ravijn, Het veelbewogen wielerleven van Johan van der Velde'. En veelbewogen was het. Van der Velde hield aan de wielercarrière een amfetamineverslaving over, die hem het criminele pad op dreef. Hij zat een korte gevangenisstraf uit wegens inbraken en kickte af. Hij heeft het leven volledig weer in eigen hand kunnen nemen en begeleidt tegenwoordig zijn zoons in het amateur peloton.

Van der Velde spreekt openhartig over de keerzijde van de medaille, maar ook over wat het hem allemaal wel heeft gebracht. Een indringend en zeer bijzonder verhaal.

Offerte aanvragen
Glenn Helder, spreker
Glenn Helder
Ex profvoetballer, drummer & percussionist
Jan Ykema als spreker
Jan Ykema
Oud schaatser
Wim Kieft
Wim Kieft
ex-profvoetballer & voetbalanalist
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: