Wiebe Wieling

Wiebe Wieling, spreker
Wiebe Wieling
Voorzitter van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden
Offerte aanvragen
Eigenschappen
  • Koninklijke Vereniging De Friesche Elfsteden

Wiebe Wieling: voorzitter van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden.

In één week, of eigenlijk bijna in een dag, werd hij een bekende Nederlander. De kalme friese alleskunner Wiebe Wieling stond voor de lastige taak om aan Nederland duidelijk te maken dat het er in 2012 met de Alvestêdetocht niet van zou komen. Maar hij deed dit zo helder, dat iedereen er vrede mee kon hebben: sterker nog, de mensen waren trots op hetgeen er tot dan toe met vrijwilligers teweeg was gebracht en was gepresteerd, het saamhorigheidsgevoel had een ieder goed gedaan en er was weer even gedroomd over sporthelden, kou, ontbering en een nationaal feest.

Wieling is vanaf 14 december 2007 voorzitter, welke taak hij overnam van Henk Kroes. In het dagelijks leven is Wieling schoolbestuurder en CvB-voorzitter van OSG Pieter Jelles in Leeuwarden. Wiebe Wieling brengt het volgende naar voren tijdens een presentatie:
Hoe organiseer je een evenement met twee miljoen bezoekers, met louter vrijwilligers, zonder enige inbreng van commercie? Hoe ga je om met de enorme mediadruk? Hoe zorg je er voor dat alle partijen rondom het evenement ook tijdig hun zaken goed hebben voorbereid?
Vragen waar hij op een heldere, zakelijke en nuchtere wijze antwoord op geeft. En dat alles doorspekt met humor en unieke achtergrondinformatie.

De voorzitter van dé vereniging, waar binnen men zich volledig distantieert van commercie, zal zelf ook geen gebruik maken van een financiële vergoeding als spreker. De vergoeding wordt overgemaakt aan CGC in India. Een organisatie die rond de stad Hyderabad zorgt voor opvang van gehandicapte kinderen, wezen en daklozen. Het geld wordt besteed aan een radiozender waarmee de allerarmsten in dit gebied bereikt kunnen worden.

http://www.cgcindia.org

Wiebe Wieling en Carrie ten Napel
Offerte aanvragen
spreker Erik Hulzebosch
Erik Hulzebosch
Schaatser & entertainer
spreker Henk Angenent
Henk Angenent
winnaar Elfstedentocht 1997, paardenfokker.
Waarom Speakers Online?
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • Exclusieve sprekers
  • Betrokken
Heeft u een vraag?
Wilt u advies?
U kunt ons altijd bellen
Wilt u dat wij contact met u opnemen?
Laat uw telefoonnummer achter: